Carrot lox ehk suitsuporgand

Siin on üks minu lemmikretsepte, mis maitseb minu kogemuse põhjal absoluutselt kõigile! Ma üritan alati selle võrdluse soolalõhega välja toomata jätta, aga enamasti küsitakse ise, et kas päriselt pole lõhe või?

Minu lemmik on see koos saia, taimse toorjuustu (nt Oatly) ja tilliga.

Ajakulu: Küpsetusaeg 1.5h + marineerimisaeg (vähemalt paar tundi)

Koostisosad:
4 suurt porgandit
1 pakk jämedat meresoola
2 tl vedelat suitsu (liquid smoke)
1 tl valge veini äädikat
1 spl õli

Valmistamine:
Soojenda ahi 190 kraadini. Pane ahjuvormi põhja meresoola ja aseta neli porgandit sinna peale. Kata üleni soolaga. Küpseta 1.5h. Kui aeg täis, lase porganditel veidi maha jahtuda ja koori need. Lõika noaga ribad. Kombineeri vedelast suitsust, valge veini äädikast ning õlist marinaad ja sega porganditega kokku. Pane külmkappi vähemalt paariks tunniks marineeruma, ideaalis võiks marineeruda vähemalt üleöö. Serveeri näiteks saia, taimse toorjuustu ning tilliga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga