RETSEPT: bataadi-lehtkapsa karri

See retsept on mõeldud ahjupotis tegemiseks. Kindlasti õnnestub ka pliidi peal tehes, sellisel juhul röstiksin enne porgandi ja bataadi ahjus ja jätkaks pliidi peal kas siis suurel pannil või potis.

Koostisosad (4 portsu):
Kaks väikemat bataati või üks suur
Kolm keskmist porgandit (võib ära jätta ja panna rohkem bataati)
Lehtkapsast (mina panin ca 130g, kui pott mahutab, pane rohkem!)
Punane sibul
Purk kikerherneid
Kaks purki kookospiima (lahjat)
Oliivõli
2 küüslaugu küünt
Kaneel
Jahvatatud vürtsköömned
Paprikapulber
Sool, pipar

Valmistamine:
Pane ahi 200 kraadi peale soojenema ning koori ja lõika tükkideks porgandid ja bataat. Võta ahjupott, pane sinna porgandi ja bataadikuubikud ning lisa kaks noaga katki pressitud küüslauguküünt, soola, veidi oliivõli (ca 10-15g) ja pipart. Pane ahju.


Samal ajal prae natukeses oliivõlis väikseks lõigutud punane sibul ning valmista ette lehtkapsas (eemalda rootsud ning rebi lehed suupärasteks tükkideks). Sega vahepeal ahjus olevaid köögivilju.
Umbes 30-40 minuti pärast on bataat ja porgand pehmed. Võta pott ahjust välja ja lisa praetud sibul, kikerherned, kookospiim, ning maitseained. Maitsestada võib täiesti vastavalt eelistustele, mina panin seekord 2 kuhjaga teelusikat vürtsköömneid, 2 kuhjaga teelusikat paprikapulbrit, 1tl kaneeli ning 1tl soola. Kui kõik on korralikult segatud, hakka vaikselt lehtkapsast sisse segama. Alguses tundub seda väga palju, kuid tõmbab suht kiirelt kokku.

Pane pott tagasi ahju ja küpseta kuskil 30 minutit, aeg ajalt segades. Maitse vahepeal ja lisa soovi korral vürtse ja soola. Ongi valmis! Minule endale meeldib seda veel soojas ahjus edasi hoida, ja alles veidi aja pärast süüa. Ja järgmisel päeval on ekstrahea! Serveeri basmatiriisiga või söö niisama nagu mina!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga