RETSEPT: blondie

Kui sa oled otsinud head ja lihtsat magustoiduretsepti, siis oled sattunud õigesse kohta! See blondie retsept on ülilihtne ja ei vaja küpsetamist. Sellest kogusest tuleb peaaegu kilone kook, nii et kui sööjaid on vähem, siis võid julgelt kogused kaheks jagada (marmelaadi ja pähkleid pane ikka sama palju!). Täitsa vabalt võib minu retsepti tunde järgi tuunida ja näiteks soovi korral pähkleid ja marmelaadi veel rohkemgi lisada.

Taimset marmelaadi otsides tasub jälgida, et koostises poleks E120 – see on karmiin ehk punane toiduvärv, mis on tehtud putukatest. Taimse koostisega marmelaadid on nt Fazeri Finlandia ning Minna mahedad marmelaadid – neil täiesti uskumatult lai valik erinevaid maitseid (vaata nende e-poest). Mina ostsin mõlemad tooted Rimist. Kookose kondenspiima peaks samuti suurematest toidupoodidest leidma.

Koostisosad:
400g (2 pakki) Kalevi Digestive täisteraküpsiseid
75g margariini (nt tumesinine Keiju)
150g kookose kondenspiima
150g marmelaadi
50g röstitud metspähkleid
näpuotsaga meresoola
teelusikas vanilliessentsi (valikuline)

Valmistamine:
1. Purusta küpsised pudiks, haki tükkideks marmelaad ning metspähklid. Sega need omavahel kokku.
2. Sulata margariin ning sega kokku kondenspiimaga, lisa meresool.
3. Sega kõik omavahel kokku.
4. Võta vorm – ideaalne oleks näiteks leivavorm, aga täitsa hästi sobib ka keskmise suurusega ahju- või koogivorm. Vooderda see küpsetuspaberi või fooliumiga (siis on hiljem kooki kergem välja saada).
5. Suru mass lusikaga vormi põhja.
6. Kata vorm toidukile või fooliumiga ning pane vähemalt paariks tunniks külma.
7. Lõika tükkideks ja naudi!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga