RETSEPT: kreemine kõrvitsapüreesupp

Appi, ma tegin just nii hea püreesupi, et ma pidin kohe praegu tulema siia selle üles kirjutama – samal ajal, kui ma seda ise alles luristan. Maitseb nagu juustukaste, aga on täiesti taimne.
Chorizo asemel võib serveerida näiteks ka krõbedate sibulahelvestega.

Koostisosad:
üks pudelkõrvits
üks suur porgand
üks suur kartul
75g india pähkleid
20g maitsepärmi
meresool

Serveerimiseks:
Taimne chorizo (võib olla ka tavaline, ei pane pahaks!)
Õli praadimiseks

Mina kasutasin näiteks seda Peas of Heaven chorizot

Valmistamine:
Pane pott veega tulele. Puhasta ja lõigu kõrvits, porgand ja kartul kuubikuteks. Kui vesi on keema läinud, pane potti esmalt kõrvits ja porgand, lisa maitse järgi meresoola ning lase u 10min podiseda ja lisa siis kartul. Samal ajal pane kuuma vette likku india pähklid.
Kui köögivili on juba enam vähem pehme, valmista india pähkli kaste. Selleks pane anumasse leotatud india pähklid, maitsepärm, sool ja natuke vett ning püreesta see saumiksri või blenderi abil püreeks.
Kui köögivili on pehmeks keenud, vala vajadusel natuke keeduvett ära ning lisa india pähkli kaste ja püreesta.
Serveerimiseks lõika taimne chorizo kuubikuteks ja prae õlis krõbedaks.
Naudi!

1 comment
  1. […] tegin väikse 4-tunnise uinaku ja kuna ärgates hüppas ette Heleni kõrvitsapüreesupp, mis tekitas minus megasuurt isu, vedasin end kuidagi poodi ja ostsin Aura kõrvitsapüreesuppi ja […]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga