RETSEPT: Taimne makaronisalat

Ma ei tea kuidas teiega on, aga ma olen täielik salatifänn. Mulle nii meeldib pühade ajal teha terve suure potitäie salatit ja siis mitu päeva ainult sellest toituda. Puhkuse viimane nädal on ju piisavalt püha, et selleks puhuks üks makaronisalat teha, onju?

Kogused on nagu ikka sellised, et vajadusel kogu külale jätkuks. Kuna makaronisalatiga on suht raske mööda panna, siis võib muidugi kõiki koostisosasid, koguseid ja vahekordi oma maitse järgi muuta.

Ma arvan et selle toidu teeb eriti maitsvaks just see nisujahust taimne vorst, mida saab Selverist ja soodushind on hetkel kuskil 3.49€ (tavahind euro võrra kallim). Ta on selline paprikane ja hästi maitsev, meenutab äkki suitsuvorsti? Sellest on nii palju aega möödas, kui ma viimati päris vorsti sõin, aga mu kass küll aru ei saanud, et vegan värki pakkusin, sõi kõik ära, mis ette andsin. 😀 Aga siia sobiks sama hästi ka näiteks Bon Soya grillvorst.

Paprika, mais, sibul ja marineeritud minikurk muudavad salati ekstra krõmpsuvaks ja mõnusaks. Sibul on mul täielik lemmik, nii et see salat on üsna sibulane. Kui sulle sibul väga ei istu, siis võid selle vabalt välja jätta. Minul oli praegu kodus ainult see imeliku kujuga grillpaprika, aga tavaline punane paprika on tegelikult ideaalne.

Kastme osas on lõputult variante. Kuna ma ise olen harjunud majoneesi sekka midagi lahjemat ka segama, siis see kord oli mul käepärast Oatly jogurt, mis sobis sinepi ja veganmajoneesiga väga hästi kokku. Sama hästi sobiksid jogurti asemel ka näiteks Oatly hapukooreasendaja või köögikoor.
Kui vegan koostis ei ole oluline, siis soovitan seda salatit proovida Hellmann’s Light majoneesi ja 10% hapukoorega, nii saab ka imemaitsev.

Koostisosad:
Väiksed makaronid, pool pakki
Paprika, 1tk
Sibul, pool suurt või üks väike
Minikurk, 1 purk
Konservmais, 1 purk
Taimne vorst
Sool, pipar

Kaste:
Majonees, ~400g
Jogurt või hapukoore asendaja, ~300g
Mahe sinep, vastavalt maitsele (võib ära jätta)

Valmistamine:
Keeda makaronid soolases vees ja kurna külma veega. Lõika koostisosad väikesteks tükkideks, sega kõik omavahel kokku ja lase enne serveerimist paar tundi külmkapis seista. Maitsesta soola ja pipraga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga